Kraków

 Ośrodek Ruczaj
 Ul. Rostworowskiego 13

 24.10.2019

 18:30
 

24 października 2019 (czwartek), godzina 18.30 Spotkanie autorskie z Bartkiem Kieżunem, znanym jako Krakowski Makaroniarz, autorem książek „Italia do zjedzenia” oraz „Portugalia do zjedzenia”.

Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie Czas Wina, Kukbuk, Podóże i kwartalniku Wino. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów. Pierwszy polski zdobywca Barilla Cup. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku oraz nominowana do Gourmand World Cookbook Awards. W październiku w księgarniach pojawi się druga książka: "Portugalia do zjedzenia".

Ponadto: degustacja autorski potraw Bartka Kieżuna
Bilety: 10 zł/os.

CZYTAJ WIĘCEJ